תורת היחסות: מתכון לעוגת ביסקוויטים

בחיים הכל יחסי, אתה הכי גבוה עד שנכנס מישהו גבוה ממך לחדר, את הכי מהירה עד שמישהי עוקפת אותך, ואתה בשלן על עד שמגיעים לארוחה אצל אמא שלך… כך גם בבריאות – אין הכי בריא, אבל יש תמיד בריא יותר או פחות   

בעוגת ביסקוויטים אין אולי את הערכים התזונתיים שיש למשל בברוקולי, אבל ההנאה שהיא גורמת אם אוכלים ממנה במידה, היא בעלת ערך בפני עצמה. אם עד היום לא הכנתם אותה, מתישהו כנראה שתרצו להכין אותה, או שהילדים יבקשו, אז לכבוד שבועות קבלו מתכון לעוגת הילדות המפורסמת

מה צריך?

לכמות של כ – 15 מנות:

מצרכים לעוגה:
300  גרם ביסקוויטים פתי בר מקמח מלא
אספרסו עם מעט חלב לטבילת הביסקוויטים
מיכל שמנת מתוקה להקצפה
250  גרם גבינה לבנה 5%
כוס חלב
שקית אינסטנט פודינג וניל

מצרכים לציפוי:
100  גרם שוקולד מריר
3  כפות אבקת קקאו
3  כפות סוכר חום
5  כפות מים
20  גרם חמאה

לאופציה בריאה ודיאטטית יותר:
כף אבקת קקאו איכותית, שבבי שוקולד מריר מעל 70% או כוס פירות טריים חתוכים – תותים, נקטרינה, פירות יער וכו'

מה עושים?

הכנת העוגה:
1. מכינים אספרסו או נס קפה ומוסיפים חלב
2. מעבירים לקערה שמאפשרת טבילת ביסקוויטים
3. טובלים כל ביסקוויט לרגע בקפה ומניחים בתבנית
4. מסדרים את הביסקוויטים הטבולים בשכבה על כל התחתית
5. מקציפים שמנת מתוקה + כוס חלב + אינסטנט פודינג עד קבלת קרם יציב
6. מוסיפים את הגבינה הלבנה לקרם ומערבבים

הכנת ציפוי שוקולד:
1. מכניסים את כל חומרי הציפוי למעט החמאה לסיר קטן
2. מערבבים על אש נמוכה עד שהכל נמס ומתקבל מרקם אחיד
3. מורידים מהאש, מוסיפים את החמאה, מערבבים עד להמסה

הרכבת העוגה:

ציפוי שוקולד
מורחים על שכבת הביסקוויטים הראשונה מחצית מכמות הקרם, מעליה שכבת ביסקוויטים טבולים בקפה, מעליה את המחצית השנייה של הקרם ומסיימים בשכבת הביסקוויטים, מורחים בציפוי שוקולד. מקררים היטב לפני ההגשה.

ציפוי אבקת קקאו, שבבי שוקולד או פרי

חוזרים על הפעולות כמו עם ציפוי השוקולד, אבל מחלקים את הקרם ל – 3 חלקים ומסיימים בקרם. מעל הקרם מפזרים אבקת קקאו, שבבי שוקולד או את הפרי שבחרנו.

בתיאבון!