שנה טובה: שלושה מתכונים לארוחות החג

פרוסת עוגת תפוחים בליווי כדור גלידת וניל ועליה עלה נענע לקישוט

מחפשים מתכונים למאכלים שיעשירו את ארוחות החג? דיאטניות מכבי מגישות לכם מתכונים לסלט ירקות שורש עם תפוחים וגרגירי רימון, ממרח טבעוני בטעם כבד קצוץ, ועוגת תפוחים קלה להכנה שכיף לאכול בחגים ולאורך כל השנה

ממרח טבעוני בטעם כבד קצוץ

המתכון הבא מתאים לא רק לצמחונים ולטבעונים אלא גם לכל מי שרוצה לאכול בריא ומעונין בתחליף לממרח כבד עוף קצוץ. למרות שכבד עוף מכיל כמות גבוהה של ברזל החשוב לבריאות, הוא מכיל גם כמות גבוהה של שומן רווי וכולסטרול שצריכתם אינה מומלצת. העדשים לעומת זאת, נטולות כולסטרול, מכילות שומן בריא יותר ושילובן עם טופו, אגוזי מלך וקטניות יוצר מנה שהיא לא רק טעימה אלא גם בריאה ויכולה לתרום לאיזון רמות הכולסטרול.

מצרכים ל 12-10 מנות:
1 כוס עדשים ירוקות מושרות במים
1 חבילת פטריות שמפיניון
300 גרם טופו (עדיף מועשר בסידן)
2 בצלים קצוצים
15 אגוזי מלך
1 כף רוטב סויה
1 כף שמן זית
1 כפית פפריקה מתוקה
מלח ופלפל שחור לפי הטעם

אופן ההכנה:

  1. מבשלים את העדשים בכמות מים המספיקה לכיסוי מלא שלהן, עד שהן מתרככות והמים נספגים במלואם.
  2. מוסיפים לעדשים מעט מלח, מערבבים ומכבים את האש.
  3. יוצקים את שמן הזית למחבת, ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.
  4. מוסיפים לבצל את הפטריות והטופו, מתבלים ברוטב סויה, פפריקה אדומה ופלפל שחור. מכבים את האש ומשאירים את התערובת במחבת במשך כ-10-5 דקות כדי שהטופו יספוג את טעמי התיבול.
  5. מכניסים את תבשיל העדשים, את תערובת הטופו ואת אגוזי המלך למעבד מזון, ומרסקים אותם עד לקבלת מרקם ממרח חלק הדומה לכבד קצוץ.
  6. מוסיפים פלפל שחור או מלח לפי הטעם ומגישים.

ערכים תזונתיים למנה:
קלוריות: 1450 קלוריות
חלבון: 101 גרם
שומן: 62 גרם
כולסטרול: 0 מיליגרם
ברזל: 14 מיליגרם

סלט ירקות שורש, תפוחים וגרגירי רימון

מצרכים:
2 קולורבי קלופים
3 גזרים בינוניים קלופים
1 סלק בינוני קלוף
2 תפוחים ירוקים בינוניים
4 כפות גרעיני רימון
10 אגוזי מלך חתוכים גס
עלי חסה מחסה אחת

לרוטב:
1 כף רכז רימונים
מיץ מחצי לימון
2 כפיות דבש
2 כפיות שמן קנולה
1/4 כפית מלח

אופן ההכנה:

  1. חותכים את עלי החסה ומניחים אותם בקערה (מומלץ להשתמש בסכין ולא לקרוע ביד, על מנת לקבל מראה חגיגי ואלגנטי יותר).
  2. חותכים את הגזר, הקולורבי והסלק לרצועות דקות וקצרות ("ג'וליאנים") ומוסיפים לקערה.
  3. חותכים את התפוחים לפלחים דקים ומוסיפים אותם לירקות החתוכים.
  4. מוסיפים את אגוזי המלך וגרעיני הרימון.
  5. מערבבים בקערית את רכיבי הרוטב (כדאי לטעום ולתקן לפי הטעם).
  6. יוצקים את הרוטב על הסלט ומגישים מיד (מומלץ להוסיף את הרוטב רק בסמוך להגשה כדי לשמור על פריכות הירקות).

*ניתן לשמור מעט מתערובת הסלט בצד ללא תיבול, לתבל ולאכול גם למחרת.

עוגת תפוחים

מצרכים:
4 תפוחי עץ גדולים לא קלופים מזן סמיט
1 שקית סוכר וניל
1 כפית גדושה של קינמון
תרסיס שמן

לבצק:
1 כף שמן קנולה
1/2 כוס סוכר לבן
1 כף סוכר חום
3 ביצים גדולות
1/2 כפית תמצית וניל
3/4 כוס  קמח תופח
גרידת לימון או תפוז

אופן ההכנה:

  1. שוטפים את התפוחים וחותכים אותם לקוביות או פורסים אותם?
  2. מערבבים את התפוחים עם הקינמון וסוכר הווניל.
  3. מרססים תבנית מלבנית בגודל של 25/20 סנטימטר בתרסיס שמן ומשטחים עליה את התפוחים.
  4. מכניסים למיקסר את השמן, ומוסיפים תוך כדי ערבוב את הסוכר. בהמשך מוסיפים תוך כדי ערבוב לפי הסדר – את הביצים, את תמצית הווניל ואת גרידת הלימון, וממשיכים לערבב במשך 5-4 דקות.
  5. מוסיפים לתערובת את הקמח וממשיכים לערבב במשך כ-2 דקות נוספות, עד להיווצרות בצק.
  6. משטחים את הבצק על התפוחים ואופים בחום של 180 מעלות במשך כ-45 דקות עד להשחמה.
  7. מומלץ לחלק את העוגה ל-24 מנות בצורת ריבוע ולהגיש אותן בגביעי נייר, או לחמם ולהגיש בצלחת בתוספת כדור גלידה דיאטטית.

ערכים תזונתיים:
2300 קלוריות לכל העוגה.
95 קלוריות למנה או 120 קלוריות למנת עוגה בתוספת כדור גלידה.

בתיאבון וחג שמח!