שלושה מתכונים טעימים וקרירים שמתאימים שמתאימים לקיץ!

זה הזמן לאוכל מרענן שמתאים בדיוק לקיץ הישראלי. שלושה מתכונים מצננים למרק צזיקי, סלט פולי סויה וכדורי טחינה ותמרים שיעשו לכם קצת קר על הנשמה!

מרק צזיקי מרענן

חוץ מהטעם הנפלא והמרענן שלוקח אותנו ליוון לרגע, הצזיקי עשיר בסידן ובחיידקים ידידותיים, אז למה אתם מחכים?

צריך:

מצרכים ל-5 מנות:
5 גביעי לבן
2 גביעי יוגורט
7 מלפפונים
5 מלפפונים חמוצים
1.5 כפיות מלח
1/4 כפית פלפל לבן
2 שיני שום כתושות

להגשה:
מעט שמיר קצוץ לפי הטעם
1 כפית שמן זית

עושים:

1. פורסים את המלפפונים הטריים לפרוסות דקות.
2. מגררים את המלפפונים החמוצים בפומפייה בעובי גס.
3. מערבבים בקערה נפרדת את גביעי הלבן והיוגורט, ומתבלים במלח, פלפל ושום.
4. מוסיפים לתערובת את המלפפונים, מערבבים ומצננים לפני ההגשה.
5. יוצקים את המרק לקעריות קטנות, ומפזרים מעל לכל מנה עלי שמיר וכפית שמן זית.

מתכון של יעל שופן, דיאטנית קלינית במכבי שירותי בריאות

סלט אדממה 

פולי הסויה הם מקור נפלא לחלבון מלא מהצומח, ולכן הם מעולים לא רק כנשנוש, אלא גם כבסיס לארוחה בפני עצמה.

צריך:

מצרכים ל-2 מנות:

1 כוס פולי סויה קלופים
1 צרור פטרוזיליה קצוצה
1 בצל סגול קצוץ
1 סלסילת עגבניות שרי חצויות
2 כפות קוטג׳ 3% (לטבעונים: ניתן להחליף ב-2 כפות טחינה.)
1 כף שמן זית
מלח, פלפל, מיץ לימון, פפריקה מתוקה/חריפה לפי הטעם

עושים:

מערבבים ירקות, טחינה/קוטג' בקערה ומתבלים במעט שמן זית, לימון ותבלינים.

מתכון של אילנית (ילנה) סנדרוביץ, דיאטנית קלינית במכבי

כדורי טחינה ותמרים 

המתכון הזה שמכיל שומן בריא וסידן, יכול להחליף בקלות ממתקים אחרים, או להתאים כחטיף אנרגיה בריא. הוא קל להכנה ואפשר גם להכין אותו יחד עם הילדים.

צריך:

מצרכים ל-20-30 כדורים (תלוי בגודל):
500 גרם תמרים מגולענים (חבילה)
כוס אגוזי מלך או שקדים
3 כפות טחינה (מומלץ משומשום מלא)
3 כפות חמאת בוטנים או שקדים טבעית (ללא תוספת סוכר או מלח)
לקישוט: קוקוס טחון/קקאו/אגוזים טחונים/שומשום

עושים:
1. מעבדים במעבד מזון את התמרים, אגוזי המלך, הטחינה וחמאת הבוטנים/שקדים עד לקבלת תערובת אחידה.
2. יוצרים כדורים מהתערובת.
3. מגלגלים את הכדורים בציפוי הרצוי.
4. מצננים במקרר ומגישים קר.

מתכון של אניה רויטפלד, דיאטנית קלינית במכבי שירותי בריאות

בתיאבון!