מתכון צ'יזקייק טבעוני: קינוח הכוסות המושלם!

הוא מושלם לרגישים ללקטוז וכמובן לטבעונים – קבלו מתכון פשוט וטעים לעוגת "גבינה" טבעונית בכוסות שתמיד מרשימה את האורחים וגם מצטלמת נהדר. המרכיב הסודי פה הוא כמובן קשיו שלאחר ההשריה ובעזרת לימון ומייפל הופך לקרם שהוא מעדן!

צריך:
מרכיבים ל-4-6 קינוחים אישיים:

לתחתית:
1.5 כוסות אגוזי מלך
7-8 תמרים לחים (מג'הול) מגולענים
קורט מלח

לשכבת "גבינה":
300 גרם קשיו טבעי מושרה למשך 4 שעות לפחות ומסונן
1/3 כוס סירופ מייפל טבעי, או לפי הטעם
1/3 כוס מיץ לימון, או לפי הטעם
2/3 כוס קרם קוקוס
1-2 כפיות תמצית וניל

לרוטב פירות יער:

300 גרם מיקס פירות יער קפוא ומופשר
2-3 כפות מייפל, או לפי הטעם
¼ כוס מים
1 כף קורנפלור

מה עושים?

1. מכינים את התחתית: שמים בקערת מעבד מזון את כל מרכיבי התחתית וטוחנים לתערובת פירורית דביקה. מחלקים שווה בשווה בין כוסות הגשה.
2. מכינים את שכבת "הגבינה": שמים בקערת בלנדר חזק את הקשיו המסונן, המייפל, מיץ הלימון, קרם הקוקוס ותמצית הווניל וטוחנים לתערובת אחידה וסמיכה. טועמים ומוסיפים במידת הצורך עוד קצת מייפל או מיץ לימון. יוצקים את התערובת מעל התחתיות, מניילנים ומעבירים למקרר.
3. מכינים את הרוטב: שמים בסיר קטן את פירות היער והמייפל, מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 4-5 דקות. מערבבים בקערית את המים והקורנפלור לתערובת אחידה ומוסיפים לסיר. מערבבים וממשיכים לבשל עוד 2 דקות, עד שהרוטב מסמיך. מצננים.
4. יוצקים את הרוטב מעל שכבת "הגבינה" ומגישים.

בתאבון!

המתכון בשיתוף: אולגה טוכשר. צילום וידאו: עדי הוברמן. צילום סטילס: נמרוד סונדרס. עריכת וידאו: אלי סטרול. הפקה: קרן בן דן