המנה שתגנוב את ההצגה: פרחי כרובית צלויים עם טחינה

כרובית היא תוספת מצוינת לכל ארוחה – דלת קלוריות, עשירה בסיבים תזונתיים ויטמין C וסידן. היתרון הגדול במנה הוא באפייה, הנותנת לכרובית טעם עשיר ונהדר ללא טיגון ובמינימום שמן. צפו במתכון!


 

לפני שמתחילים:
תנו לילדים לעזור בהכנת המנה, למשל בפירוק פרחי הכרובית, והסבירו להם כמה שהיא בריאה. אם מבשלים לכל המשפחה לשבוע, ניתן להגדיל כמויות ולהכין 3 כרוביות במקום אחת (כמובן להגדיל את כמויות שאר המרכיבים במתכון בהתאם).

מה צריך?

מצרכים לכ-3 מנות:
• 1 יח' גדולה כרובית – מפורקת לפרחים
לתערובת הציפוי
• חצי כוס (כ-120 גרם) טחינה גולמית
• שליש כוס (80 מ"ל) מים
• מיץ וגרידה מ-1 לימון
• 4 כפות שמן זית
• 1.5 כפיות מייפל
• אגודל ג'ינג'ר מגורר
• 1-2 שיני שום כתושות
• 1 כפית כורכום טחון (או חוואיג')
לבצל המוחמץ
• 1 בצל סגול – פרוס
• 1 כפית מלח
• 1 כפית סוכר
• 3 כפות חומץ אורז (או חומץ רגיל)
• ¾ כוס (180 מ"ל) מים רותחים
להגשה
• חופן כוסברה קצוצה

מה עושים?

1. מחממים תנור ל200 מעלות על מצב טורבו.
2. לתערובת הציפוי: מערבבים יחד את כל החומרים בעזרת מטרפה.
3. מוסיפים פנימה את פרחי הכרובית ומערבבים היטב. מעבירים למגש אפייה ומכניסים לתנור.
4. לבצל: מערבבים את כל החומרים למעט הבצל בקערה, פורסים את הבצל ומכניסים לקערה. מערבבים ומעבירים למקרר ל-20 דקות לפחות.
5. לאחר כ-15 דקות מוציאים את הכרובית הצלויה ומעבירים לצלחת הגשה.
6. מפזרים מהבצל המוחמץ והכוסברה ומגישים.

בתאבון!

המתכונים בשיתוף אודי ברקן ואושר אידלמן
צילום סטילס: אודי ברקן ואושר אידלמן / צילום וידאו: עמית טרפוצניק