כל יום הוא יום טוב לפיצה, בגרסה הבריאה

פיצה ללא גלוטן

לכבוד יום הפיצה הבינלאומי, שאפשר לחגוג אותו גם בכל יום בתכל'ס, כינסנו את דיאטניות מכבי שהציעו ארבעה מתכונים בריאים ולא שגרתיים לבצק לפיצות: בצק קלאסי, פיצה טונה, פיצה כרובית ופיצה מדפי אורז. לא שגרתי כבר אמרנו? יאללה למתכונים!

תכון בצק לפיצה ביתית
המתכון מתאים להכנת 4 מנות.
מה צריך?

לבצק:

  • 3.5 כוסות קמח מלא מנופה
    1 כף שמרים יבשים
    1 כף סוכר
    3 כפות שמן זית
    1 כפית שטוחה של מלח
    1.5 כוסות מים פושרים

מה עושים?

  • מערבבים בקערה את הקמח, הסוכר והשמרים.
  • יוצרים גומה ומוסיפים את המים והמלח.
  • מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה ומוסיפים את השמן. מוסיפים מים לפי הצורך לקבלת מסה גמישה ונוחה לעבודה.
  • יוצרים גוש בצק.
  • מתפיחים למשך שעה

לאחר ההתפחה:

  • מחלקים את הבצק ל-2.
  • על גבי נייר אפייה מרדדים עד לקבלת העובי בצק הרצוי.
  • לאוהבי הבצק העבה והאווירי – מומלץ להמתין חצי שעה לפני הנחת הרוטב והתוספות לתפיחה קלה נוספת.
  • מורחים את הרוטב ומפזרים את הגבינה והתוספות.
  • מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד שהפיצה משחימה

המתכון באדיבות: דקלה דוד, דיאטנית קלינית

פיצה מבצק טונה

מה צריך?

לבצק
1 קופסת טונה במים מסוננת היטב
2 כפות גבינה לבנה
1 ביצה
כפית אבקת שום
מלח פלפל לפי הטעם
לרוטב
1 קופסת רסק עגבניות
כף ממרח פסטו
לתוספות
זיתים
גבינה צהובה מגוררת
או כל תוספת שאוהבים

מה עושים?

1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
2. מערבבים בקערה טונה, גבינה לבנה, ביצה ואבקת שום ומגבשים לכדי בצק.
3. משטחים את הבצק שנוצר בתבנית על נייר אפייה בצורת ריבוע או עיגול (לוודא שאין חורים).
4. מכניסים לתנור לחצי אפייה למשך 5 דק', מוציאים ומצננים.
5. מורחים רסק עגבניות ופסטו ומפזרים זיתים, גבינה או כל מה שאוהבים.
6. מחזירים לתנור לעוד 10 דק'. מחכים שיתקרר (אנחנו יודעים שזה קשה לעמוד בפיתוי, אבל שימו לב זה שלב חשוב! שלא תקבלו כווייה בלשון…) ואוכלים בתאבון!

המתכון באדיבות:
נטעלי קירשטיין, דיאטנית קלינית, מנהלת מכבי אקטיבי בני ברק, מכבי שירותי בריאות

פיצה כרובית

מה צריך?

לבצק
3 כוסות פרחי כרובית טחונים לפירורים קטנים (במעבד מזון)
1 שן שום כתושה
2 כפות שמן זית
1 כף גבינה לבנה
1 ביצה
1/2 כפית מלח
אורגנו טרי או יבש לפי הטעם
פלפל שחור לפי הטעם

לרוטב
3 כפות עגבניות מרוסקות
1 כף שטוחה רסק עגבניות
1/4 כפית מלח

תוספות מעל
אורגנו
מוצרלה/גבינה צהובה מגורדת

מה עושים?

1. מערבבים היטב את מרכיבי הבצק בקערה ולשים.
2. משטחים על תבנית לעיגול/מלבן בעובי של כ-1 ס"מ ואופים על חום בינוני למשך כ-20 דקות עד שהשוליים מזהיבים. מוציאים ומצננים על השיש.
3. מערבבים את מרכיבי הרוטב בקערה ומורחים על הבצק האפוי למחצה.
3. מפזרים מעל מוצרלה מגוררת/חתיכות פטה/גבינה צהובה (ניתן להשתמש בתחליפי גבינת מוצרלה מן הצומח) ואורגנו (אפשר גם בזיליקום).
4. אופים כ-10-15 דקות בתנור בחום של 180 או עד שהגבינה מבעבעת.

המתכון באדיבות:
לימור טל-פוני, דיאטנית ראשית ומנהלת המחלקה לתזונה במכבי.

פיצה מדפי אורז

מה צריך?

3 דפי אורז
1 ביצה
עגבניות מרוסקות
גבינה צהובה 9% או חמד לייט מגורדת
ירקות חתוכים (כמה שיותר יותר טוב)
אורגנו יבש או טרי

מה עושים?
1. מחממים תנור ל-220 מעלות.
2. טובלים את שלושת דפי האורז בביצה טרופה.
3. מניחים על נייר אפייה
4. מורחים מעל עגבניות מרוסקות
5. מפזרים גבינה וירקות ובוזקים אורגנו
6. אופים כ-15 דקות על 220 מעלות.

המתכון באדיבות: אילנית ילנה סנדרוביץ, דיאטנית קלינית במחוז ירושלים והשפלה במכבי