תשאירו משהו להורים: עוף מוקפץ עם ירקות שהילדים שלכם יזללו

אם חיפשתם דרך לגרום לילדים שלכם לאכול יותר ירקות במגוון צבעים, המנה הזאת תעשה את העבודה. ירקות ופירות בצבעים שונים לא רק הופכים את המנה לצבעונית ומגרה יותר, אלא גם לבריאה ועשירה מאוד בוויטמינים, והחלבון שבעוף הופך אותה לארוחת צהריים מושלמת לילדים. צפו במתכון! שימו לב: יש במתכון צ'ילי חריף אבל אפשר לגמרי להסתדר בלעדיו



מה צריך?

מצרכים ל-4 מנות:

• 500 גרם בשר ירך עוף (פרגית) נקי מעצמות וחתוך לקוביות
• 3 כפות שמן זית
• 1 בצל סגול פרוס
• 1 פלפל צהוב חתוך לרצועות
• 1 פלפל אדום חתוך לרצועות
• 1 פלפל ירוק חתוך לרצועות
• 1 פלפל חריף ירוק קצוץ (לא חובה)
• גרעינים מ2 קלחי תירס טרי (או 1 פחית שימורי תירס מסוננת)
• 2 כפות רסק עגבניות
• קורט קינמון
• 1 כפית פפריקה מעושנת
• 1 כף אורגנו יבש (אפשר להחליף בטימין יבש)
• 1 כפית זרעי כמון
• חצי כוס (120 מ"ל) מים
• 1 כפית דטוחה מלח
• מיץ וגרידה מ-1 יח' ליים
• צרור כוסברה קצוץ
• להגשה
• עלי כוסברה
• 1 מנגו חתוך לקוביות
• 100 גרם בוטנים קלויים קצוצים גס

מה עושים?

1. מחממים מחבת רחבה או ווק, מוסיפים 1 כף שמן זית ואת הפרגיות. מטגנים כ-5 דקות על אש בינונית-גבוהה עד שהפרגיות משחימות. מעבירים לצלחת.
2. מוסיפים לאותה מחבת 2 כפות שמן זית, בצל ופלפלים ומטגנים על להבה בינונית-גבוהה כ-5 דקות עד שהירקות מתחילים להשחים.
3. מוסיפים את התירס והרסק וממשיכים בטיגון עוד דקה. מוסיפים את התבלינים וממשיכים בטיגון עוד 2 דקות.
4. מחזירים את הפרגיות למחבת ביחד עם המים, המלח, המיץ וקליפת הליים, והכוסברה מערבבים ומביאים לרתיחה.
5. מבשלים על אש בינונית כ-3 דקות.
6. מגישים עם עלי כוסברה, מנגו ובוטנים.

בתאבון!

המתכונים בשיתוף אודי ברקן ואושר אידלמן
צילום סטילס: אודי ברקן ואושר אידלמן / צילום וידאו: עמית טרפוצניק