סלט ירקות, טופו וקינואה חם

22805-Blog-Photo-NEW_Bari-(21302)-6

הדיאטנית בתיה אלימלך מציעה לנו מתכון בריא לסלט טעים, שישאיר אותנו שבעים וחמים בימים הגשומים.

מרכיבים:
2 חבילות טופו (סה"כ 600 גרם)
300 גרם קינואה
1  כרוב אדום קטן
2 זוקיני
1 גזר
1 חבילת פטריות
4 שיני שום
1 ראש סלרי + הגבעולים המחוברים לראש (לשטוף אותם היטב להסרת החוֹל)
1 שורש פטרוזיליה
1 פלפל צהוב
1/2 פלפל חריף

לתיבול:
כף תימין
4 כפות רוטב סויה
2 כפיות שמן שׂוּמשׂוּם
2 כפיות אבקת קארי צהוב
1/2 כפית זעפרן טחון (לא חובה)
1 כפית מלח
פלפל
2 כפיות אבקת מרק

לקישוט:
חופן פטרוזיליה
שקית צנוברים

הוראות הכנה:
שלב א'
מבשלים את הקינואה בסיר נפרד עד התרככות.
חותכים את הטופו לקוביות ומשרים ב-4 כפות סויה ו-2 כפיות שמן שומשום (אפשר ערב קודם).
שלב ב'
מקלפים את הירקות וחותכים לקוביות קטנות (את הגזר והקישואים ניתן לחתוך לפרוסות עגולות)
מחממים מחבת עם ציפוי נוגד הדבקות עם 2 כפות שמן
מוסיפים את התימין
מוסיפים את הירקות הקשים: סלרי, שורש פטרוזיליה, גזר ומטגנים קלות
לאחר מכן מוסיפים את שאר הירקות, כאשר את הפטריות להשאיר לסוף
מוסיפים את השום הכתוש
מוסיפים את כל התבלינים
מוסיפים כרבע כוס מים לקבלת רוטב סמיך
מערבבים כ-2 כפות רוטב סויה וכפית שמן שומשום
מערבבים היטב ומבשלים עד התרככות כל הירקות
מוסיפים את הקינואה המבושלת
קולים את הצנוברים ללא שמן על מחבת טפלון
מוסיפים כחצי כוס פטרוזיליה קצוצה
מערבבים הכל

טיפ של בתיה:

הסוד בהכנת טופו טעים הוא ההשריה במרינדה. ככל שהמרינדה טעימה יותר, כך סופג הטופו את הטעמים שלה ונותן תחושה של טעם נהדר בכל ביס.

למי מתאימה המנה?

לצמחונים ואם משתמשים בסויה נטולת גלוטן גם לחולי צליאק!

בתיאבון!

אנרגיה

פחמימות
(
גרם)

חלבונים
(גרם)

שומן
(
גרם)

סידן
(
מ"ג)

אלפא לינולאית
(גרם)

ברזל
(
מ"ג)

1998

147

131

97

976

1.9

25.2

פולאט
(מק"ג)

ויטמין A
(מק"ג)

ויטמין C
(מ"ג)

ויטמין E
(מ"ג)

תיאמין B1
(מ"ג)

ריבופלאבין2B
 (מ"ג)

B6
(מ"ג)

573

8478

444

11

1.6

3

3.6

מגנזיום
(מ"ג)

זרחן
(מ"ג)

אבץ
(מ"ג)

נתרן
(מ"ג)

אשלגן
(מ"ג)

חומצה לינולאית (גרם)

סיבים
(גרם)

837

2278

44

1940

5509

38.6

27.9

שומן רווי
(גרם)

כולסטרול
(מ"ג)

8

0