מתכון: גרנולה ביתית מנצחת – קלה להכנה, קראנצ'ית וטעימה

גרנולה בצנצנת

דיאטניות מכבי מציגות מתכון מנצח לגרנולה טעימה ובריאה שכל אחד יכול להכין בבית מרכיבים טבעיים בלבד. לא תאמינו כמה זה פשוט…

מה צריך?

500 גרם שיבולת שועל שלמה עבה
כוס אגוזים מכל מיני סוגים שאוהבים: פקאן/אגוזי מלך/שקדים
חופן גרעינים: גרעי חמנייה/גרעיני דלעת קלופים/שומשום
3 כפות סילאן
כפית קינמון (לא חובה אבל ממש משדרג למי שאוהב)
כוס פירות יבשים ללא סוכר חתוכים לקוביות (כל מה שאוהבים – צימוקים חמוציות, אננס, פפיה וכו)
להגשה:
• גביע יוגורט טבעי ללא סוכר או יוגורט סויה
• פירות העונה חתוכים לקוביות

מה עושים?

1. מחממים תנור ל-150 מעלות
2. מערבבים את שיבולת השועל עם סילאן/דבש וקינמון.
3. קוצצים את האגוזים גס, מערבבים את האגוזים והזרעים יחד עם שיבולת השועל.
4. משטחים בצורה אחידה על תבנית מלבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה.
5. מכניסים לתנור למשך של כ-20 דקות.
6. מערבבים תוך כדי אפייה פעם – פעמיים.
7. מוסיפים את הפירות היבשים, רק לקראת סוף האפייה.
8. מאחסנים בצנצנת יפה עם מכסה הרמטי וקושרים בסרט יפה. אפשר גם להוסיף תווית מנייר חום או מדבקה שחורה שניתן לכתוב עליה בגיר "נא לטעום!".

מגישים עם יוגורט טבעי ואפשר להוסיף פירות לקבלת מוזלי טעים ומפנק.
בתאבון!