מתכון מושלם לאירוח: סלט בריאות עשיר בסיבים

אם הפכתם את הרשת בניסיון לחפש מתכון לסלט שווה שעוד לא הכנתם קודם, אפשר לעצור את החיפושים, נמצא הסלט המושלם. וחוץ מזה, הוא גם עתיר בנוזלים וסיבים תזונתיים ויכול להקל על עצירויות ולעזור למי לכל מי שלא מקפידים על שתיית מים לאורך היום


מה צריך?

מרכיבים ל-2-3 מנות:
½ כרוב סגול, חתוך לרצועות דקות
1 קולורבי בינוני, מגורר בפומפייה גסה
2 גבעולי סלרי, חתוכים דק
1 גזר גדול, מגורר בפומפייה גסה
1 מלפפון גדול, חתוך לחצאי טבעות
2 כוסות פרחי כרובית טרייה קצוצים
2-3 גבעולי בצל ירוק חתוך דק
חופן עלי כוסברה קצוצים
חופן שמיר קצוץ
מלח ופלפל לפי הטעם
תוספות:
4-5 שזיפים מיובשים, חתוכים לקוביות
1/3 כוס אגוזי מלך קצוצים גס
1/3 כוס גרגירי רימון (בעונה)
1-2 כפות זרעי פשתן טחונים
רוטב:
4 כפות שמן זית
2 כפות מיץ לימון
2 כפות סירופ מייפל טבעי
1 כף רכז רימונים, או לפי הטעם

מה עושים?

1. מכינים את הסלט: מעבירים את כל הירקות, עשבי התיבול והתוספות, למעט הפשתן, לקערה גדולה ומערבבים.
2. מכינים את הרוטב: טורפים בקערית את כל המרכיבים.
3. מוסיפים את הרוטב לסלט ומערבבים היטב.
4. מפזרים מעל את הפשתן הטחון ומגישים מיד.

בתאבון!

המתכון בשיתוף: אולגה טוכשר. צילום וידאו: עדי הוברמן. צילום סטילס: נמרוד סונדרס. עריכת וידאו: אלי סטרול. הפקה: קרן בן דן