לא רק אוזני המן: מאפינס פרג ללא קמח

סיימתם להכין אוזני המן ונשאר לכם פרג? מחזיקים בבית באופן קבוע בשביל החלות של שבת? זה הזמן להוציא את הפרג מהארון ולדעת שמעבר למראה ולטעם המיוחד (או שאתם אוהבים או שתלמדו לאהוב), הוא גם עשיר בסיבים תזונתיים ומינרלים. עכשיו רק נשאר להכין את הקיסמים

רגע לפני שמתחילים כמה עובדות על פרג

  • 100 ג' פרג מכילים כ- 1,440 מג' סידן (תצרוכת יומית היא 1,000 מג'), כך שבכף פרג יש את אותה כמות סידן כמו ב- 2/3 כוס חלב.
  • הפרג עתיר בסיבים תזונתיים, מה שתורם לתהליך חילוף החומרים בגוף.
  • הפרג עתיר באבץ, מה שתורם לחיזוק השיער והציפורנים ואף מועיל לשיפור איכות הזרע.
  • הפרג מכיל כמות זעירה של אופיום וקודאין.
  • ב- 100 ג' פרג יש 500 קלוריות (שווה ערך לחבילת שוקולד)

מאפינס פרג ללא קמח

מה צריך?
(מתאים לכמות של כ-12 יחידות, כ-90 קלוריות ליחידה)

2 ביצים גדולות
3 כפות טחינה
3 כפות סילאן
רבע כוס שבבי שוקולד מריר 70% אחוז מוצקי קקאו
תמצית רום לפי הטעם
רבע כוס פרג טחון
2 כפיות אבקת אפיה

מה עושים?

1. מחממים תנור ל-160 מעלות
2. מערבבים את כל המצרכים
3. מוזגים את התערובת לתבנית קאפקייס
4. מפזרים מעל התערובת את פצפוצי השוקולד
5. אופים בחום של כ-160 מעלות כ-30 דקות

בתיאבון!

המתכון באדיבות: ריטה שאוליאן, דיאטנית קלינית, מטפלת ברפואה סינית ובאיזון רגשי, מכבי שירותי בריאות