מאפינס טופו, תרד וברוקולי טבעוניים ועשירים בסידן

חוץ מזה שהם טעימים ומאוד משביעים, המאפינס האלה יעזרו לכם להעלות את רמות הסידן בגוף במידה ויש לכם חוסר. הכוכב של המנה הוא הטופו משי שהופך את המאפינס לרכים ואווריריים. אבל חוץ ממרקם חשוב לדעת ש-100 גרם טופו משי מכיל 250 מ"ג סידן, וגם לברוקולי לא חסר. ב-100 גרם ברוקולי (כשני שליש כוס) יש 50 מ"ג סידן והוא נספג בגוף אפילו כמו סידן שמתקבל משתיית חלב

מה עושים?
מרכיבים ל-10-12 מאפינס:

מילוי:
1-2 כפות שמן זית
1 חבילת עלי תרד טורקי או ניו זילנדי
1 ראש ברוקולי, מפורק לפרחים קטנים מאוד או קצוץ
מלח ופלפל

בלילה:
280 גרם (2 כוסות) קמח כוסמין לבן או מלא
2 כפיות אבקת אפייה
1 כפית סודה לשתייה
1 כפית מלח
¼ כפית פלפל שחור
170 גרם (1/2 חבילה) טופו משי רך
120 מ"ל (1/2 כוס) חלב סויה ללא תוספת סוכר
120 מ"ל (1/2 כוס) שמן
1 כפית חומץ או מיץ לימון

מה עושים?

1. מחממים תנור ל-190 מעלות. משמנים קלות תבנית שקעים.
2. מכינים את המילוי: מחממים שמן במחבת ומקפיצים את עלי התרד עד שהם מתחילים להגיר נוזלים ולהתכווץ. מוסיפים את פרחי הברוקולי, מערבבים, מתבלים ומקפיצים עוד כ-2 דקות. מעבירים למסננת ושומרים בצד.
3. מכינים את הבלילה: שמים בקערה את הקמח, אבקת האפייה, סודה לשתייה, מלח ופלפל ומערבבים בעזרת מטרפה ידנית. מוסיפים את הטופו, חלב הסויה, השמן וחומץ או מיץ לימון ומערבבים לבלילה אחידה וסמיכה.
4. מוסיפים לבלילה את תוספת הירוקים ומערבבים.
5. ממלאים את השקעים עד ¾ גובה, מרססים מעל מעט תרסיס שמן ואופים את המאפינס כ-25 דקות, או עד שהם מתייצבים, מזהיבים, וקיסם שננעץ במרכז כל מאפין יוצא יבש ללא פירורים.
6. מוציאים מהתנור, מצננים טיפה ומגישים עם תוספת ירקות או סלט.

בתאבון!!

המתכון בשיתוף: אולגה טוכשר. צילום וידאו: עדי הוברמן. צילום סטילס: נמרוד סונדרס. עריכת וידאו: אלי סטרול. הפקה: קרן בן דן