יתרונותיו התזונתיים של המרק

אין אחד שלא אוהב מרק. זהו אולי המאכל החורפי המושלם. אך מעבר לטעם, למרקם ולעובדה שהוא תמיד עושה לנו בגוף חם, יש לו יתרונות בריאותיים חשובים. הדר אלפי, דיאטנית מחוז דרום במכבי מסבירה ואף נותנת מתכון למרק חומוס מד-הים!

יתרונות תזונתיים למרק חורפי

החורף הוא עונה נהדרת לשילוב  של מרקים בתפריט היומי, הם מחממים, משביעים, מלאי ויטמינים מינרלים וסיבים ומגוונים לנו מאוד את היום ..

העונה הקרירה שהגיעה אלינו סוף סוף מבשרת את כניסתם של המרקים אל המטבח. מרקי ירקות ומרקי קטניות כגון: מרקי עדשים, אפונה, שעועית, חומוס בתוספות של ירקות שורש ודגנים כמו אורז מלא וגריסי פנינה יכולים להוות מנה נהדרת ומזינה לפחות פעמיים בשבוע ואף באופן יומי. הקטניות שמעשירות את גופנו בוויטמינים מקבוצת ה-  B ומינרלים כמו ברזל וסידן הן הזדמנות מצוינת לתוספת מחממת ומשביעה במרק.

אם בכל יומיים או שלושה נבשל מרק ירקות- קטניות ודגנים נוכל לגוון מאוד את התפריט השבועי, ובתוספת מנה חלבונית נקבל ארוחת צהרים מזינה ומלאה .

השילוב של קטניות עם דגנים מעניק לגוף חלבון מלא ויכולים להוות תחליף מזין גם לארוחת צהרים בשרית.

להלן מתכון למרק חומוס ועדשים ל-4 סועדים :

1/2 כוס חומוס מושרה (לפחות לילה) או קפוא

1/2 כוס עדשים שחורים או ירוקים

1/2 כוס גריסי פנינה

כוס וחצי של עגבניות מרוסקות

2 כפות שמן זית

4 עלי סלרי קצוצים

2 עלי מנגולד חתוכים

1 בצל בינוני קצוץ דק

2 שיני שום קצוצים

2 גזרים מגורדים דק

כפית אורגנו יבש

כפית מלח

כפית כמון

אופן ההכנה :

מבשלים בסיר את החומוס במים רותחים כשעה ומוסיפים מים לבישול עפ"י הצורך

מוסיפים גריסי פנינה ועדשים ומבשלים כחצי שעה נוספת עד לריכוך.

במקביל, מכינים את הרוטב: מטגנים בשמן הזית את הבצל הקצוץ, הגזר המגורד, השום, הסלרי ומתבלים במלח

לאחר כחמש דקות מוספים את העגבניות המרוסקות ומאדים כעשר דקות.

לסיום מוסיפים לסיר את הרוטב ומערבבים לתערובת אחידה, כשמעליה מפזרים  את עלי המנגולד

ערכים תזונתיים למנה :

אנרגיה ( קק"ל) 195
פחמימה (גרם) 28
שומן (גרם ) 4
חלבון (גרם) 12