יום החריף: מתכון לקארי תפוחים פיקנטי

קארי תפוחים

טעים ופיקנטי, מתאים למריחה על הלחם, לתוספת טעימה לצד אורז או אפילו כליווי לפסטה – לכבוד יום החריף, לילך מוזס, דיאטנית ממחוז דרום במכבי שירותי בריאות, מגישה מתכון יצירתי לקארי תפוחים פיקנטי מהמטבח הקוצ'יני

עלי הקארי הידועים גם בשם "וופלה", מהווים מרכיב חשוב שמקפיץ כל תבשיל באמצעות הארומה הייחודית שהם מעניקים ונחשבים ברפואה האירוודית כמפחיתים רמות סוכר. ניתן למצוא את העלים הטריים אצל בני העדה הקוצ'ינית המגדלים עץ זה בגינה, או בצורתם היבשה ופחות ארומטית בחנויות תבלינים אסייתיות. בישול קוצ'יני מסורתי הינו עתיר בתבלינים. הכמויות המתוארות במתכון הבא הן הגרסה היותר מתונה של הקארי המסורתי. אפשר להפחית או להוסיף תבלינים ורמת חריפות לפי הטעם. כמובן שזו הזדמנות נפלאה לעשות סיור בשוק התבלינים המקומי וליהנות ממגוון ריחות וצבעים שאתם לא מכירים.

החומרים:
3 כפות שמן
פלפל חריף אדום יבש
כף זרעי חרדל שחורים
1/4 כפית גרגירי חילבה
4-5 תפוחים קשים, חמצמצים, חתוכים לקוביות
פלפל חריף ירוק חתוך לשלושה חלקים
עלי קארי (וופלה) טריים מענף אחד קצוצים דק
כף תמרינדי
2 ס"מ שורש זנגביל (ג'ינג'ר) מקולף ומגורר בפומפייה דקה
כף חומץ
כף סוכר
חצי כף מלח
כף פפריקה מתוקה
חצי כף פפריקה חריפה
כפית תבלין כוסברה טחונה
כפית כורכום
כוס מים

אופן ההכנה:
1. מחממים מעט את השמן. יש לשים לב שהשמן יהיה חם אך לא שרוף.
2. מוסיפים את החרדל, הפלפל האדום וגרגירי החילבה. תוך מספר שניות החרדל מתחיל לקפץ – לשים לב שלא להיכוות!
3. מוסיפים במהירות את קוביות התפוחים (מיד כשהחרדל מתחיל לקפץ בסיר) ומערבבים היטב.
4. מוסיפים את עלי הקארי והפלפל הירוק ומערבבים שוב.
5. מוסיפים את שאר התבלינים.
6. מוסיפים כוס מים ומערבבים.
7. מבשלים 20 דקות בסיר פתוח לריכוך קל של התפוחים.

עוצרים רגע… ושואפים שאיפה עמוקה מלוא הריאות של הריחות העשירים שממלאים את הבית ושיהיה בתאבון!