מתכוני אבוקדו

סגולותיו הבריאותיות של האבוקדו רבות – בין השאר הוא מכיל חומרים שעשויים לסייע בשמירה על פרופיל שומנים תקין בדם, ויש לו הרכב נוגדי חימצון ודלקת נדיר. מתכוני אבוקדו הם קלי הכנה, והתוצאה בהחלט מבטיחה. דיאטניות מכבי הכינו לכם מתכונים יצירתיים, טעימים במיוחד והבונוס: הם גם בריאים!

טוסט אבוקדו עם ביצה

  • טוסט אבוקדו עם ביצה מגוררת בחמש דקות עבודה
    לא תאמינו כמה זה טעים! במינימום השקעה תקבלו טוסט אבוקדו מושלם שגם מהווה ארוחת בוקר או ערב שיש בה הכל: פחמימה מלאה, שומן בריא וחלבון רזה. אז שנכין?

לשני טוסטים טעימים במיוחד צריך:
2 פרוסות לחם דגנים מלא
אבוקדו בשל (עדיף הס)
ביצה קשה
גבינת שמנת 5% (סימפוניה)
מעט שמן זית
שן שום קלופה וחצויה לשניים
כלים: מחבת ומלקחיים, סכין לחם, סכין למריחה/כפית ופומפייה דקה (אפשר עם כזה שעושים איתו גרידת לימון)
ההכנה:
חותכים שתי פרוסות לחם ומזלפים שמן זית על כל פרוסה
קולים במחבת
אחרי הקלייה משפשפים חצי שן שום על כל פרוסה (שווה את זה! סמכו עלינו)
מורחים בגבינה לבנה 5%
פורסים אבוקדו בשל לפרוסות יפות ומניחים מעל הגבינה
מגרדים בעזרת פומפייה דקה ביצה אחת שלמה על כל פרוסה
מתבלים במלח ופלפל ומעט צ'ילי או רוטב סריראצ'ה למי שאוהב
בתאבון!! מקנאים בכם שאתם הולכים לאכול את הביס הזה עכשיו

המצרכים:
3 אבוקדו בשלים במשקל של כ-300 גרם ברוטו כל אחד
מיץ מלימון וחצי
2-3 שיני שום כתושות
עגבנייה בשלה בגודל בינוני, קצוצה דק
1/4 כוס עלי כוסברה קצוצים
1/4 כפית כמון טחון
1/4 כוס בצל סגול קצוץ דק
פלפל חריף קטן קצוץ דק, בלי הגרעינים
מעט מלח
ההכנה:
קולפים את האבוקדו
חותכים חתך היקפי לאורך האבוקדו, ונפטרים מהגרעין.
בקערת ערבוב גדולה דיה מועכים אותו, ומערבבים עם מיץ הלימון.
מוסיפים לקערה את שאר הרכיבים, ומערבבים בעזרת מזלג או כף.
מגישים בליווי נאצ'וס (מאפה תירס) או מקלוני גריסיני מקמח מלא.
המצרכים:
3 אבוקדו בשלים במשקל של כ-300 גרם ברוטו כל אחד
1 + 1/4 ליטר יוגורט עזים
2-3 שיני שום
5-6 מלפפונים בגודל בינוני
פלפל חריף קטן, בלי הגרעינים
מעט מלח
3 גבעולי סלרי קצוצים לפרוסות דקות או צרור כוסברה קצוץ (בעיקר העלים. גבעול כוסברה לכול סועד)
ההכנה:
קולפים את האבוקדו.
חותכים חתך היקפי לאורך האבוקדו ונפטרים מהגרעין.
מכניסים למעבד מזון את האבוקדו עם יוגורט, שום, מלפפונים ופלפל חריף. מפעילים עד לקבלת מרקם אחיד.
טועמים, ובמידת הצורך מוסיפים מלח.
יוצקים לקעריות הגשה ומקשטים בגבעולי סלרי קצוצים.

מגישים בליווי מקלוני גריסיני מקמח מלא.

  •  טארפלס שוקולד אבוקדו

המצרכים:
200 גר שוקולד מריר (לפחות 60% אפשר מטבעות שוקולד צ'יפס או חפיסת שוקולד)
1/3 כוס פירה אבוקדו שזה בערך 1 אבוקדו קטן
1/2 כפית תמצית וניל
קורט מלח
2 כפות אבקת קקאו, לציפוי
אפשר לגוון עם שבבי קוקוס, צ'ילי או אגוזים קצוצים
ההכנה:
מערבבים שוקולד, תמצית הווניל וקורט מלח בסיר כפול (בן מארי) וממיסים עד לקבלת תערובת חלקה לחלוטין
מועכים את האבוקדו עם מזלג עד שלא נראים גושים
מערבבים אותו לתוך תערובת השוקולד המומס עד לקבלת תערובת חלקה וסמיכה
מניחים במקרר להתייצבות למשך 20 דקות
לאחר שהתערובת התקררה ומעט יציבה יוצרים ממנה 12 כדורים חלקים
מגלגלים כל כדור באבקת הקקאו לציפוי
מגישים בטמפרטורת החדר, או מאחסנים במקרר. יש להם חיי מדף ארוכים!