גבינה ידידותית: מתכון קליל לגבינת לבנה

הטעם החמצמץ שלה בשילוב עם המרקם הקליל, הופך את הלבנה לאחת הגבינות הכי מרעננות שיש. היא עומדת לגמרי בפני עצמה עם כפית, אבל היא לא תיעלב אם תשתמשו בה בתור רוטב לסלט, או אם תוסיפו אותה לתבשילים כבדים כדי לרענן אותם

חוץ מזה שהיא חביבת הקהל, גבינת הלבנה יכולה לתרום לבריאות מערכת העיכול שלכם ולבריאות בכלל. לכבוד שבועות ריטה שאוליאן, דיאטנית במכבי שירותי בריאות, מביאה לכם מתכון קל ופשוט לגבינת לבנה עם כמה עובדות מעניינות

חיידקים ידידותיים

המרכיב העיקרי במתכון ללבנה הוא היוגורט, ביוגורט ישנם חיידקים בשם לקטובצילים שהם חיידקים פרוביוטיים – כלומר בעד בריאות האדם. החיידקים הטובים האלו קיימים כבר במערכת העיכול ועוזרים בעיכול התקין של המזון וספיגה טובה של הויטמינים המינרלים ואבות המזון. בתהליך הכנת הלבנה -אנחנו מבצעים התססה נוספת של היוגורט כך שאנחנו משביחים ומעשירים את אוכלוסיית החיידקים
הזו.

במתכון ששלפניכם השתמשנו ביוגורט חלב פרה, אך הרגישים ללקטוז יכולים לבחור ביוגורט מחלב כבשים או צאן, רק כדאי לשים לב לאחוזי השומן. נקודה נוספת לטובת הרגישים ללקטוז – ביוגורט ובתהליך התססה חלק גדול מהלקטוז (סוכר החלב) מתפרק.

תמיכה בתהליכי ירידה במשקל

מחקרים מצביעים על כך שתזונה עתירת סידן וחלבון תורמת לירידה במשקל ומזרזת את התהליך, לעומת תזונה דלה בסידן המבוססת על פחמימות. כמובן שלשם כך יש לאכול את הלבנה במידה, ולהעדיף אותה כממרח לצד ירקות חתוכים או כתוספת לסלט או תבשיל.

מה צריך?

4 גביעי יוגורט 1.5% אחוז שומן
חיתול או ציפית לבנה של כרית (ללא בישום)
כפית מלח אטלנטי
להגשה – שמן זית וזעתר

מה עושים?

1. מרוקנים את גביעי היוגורט לתוך החיתול או הציפית יחד עם המלח
2. קושרים את הבד ותולים מעל לכיור (כי הוא עומד לטפטף)
3. מחכים כשעה או עד שהמים מפסיקים לטפטף
4. מכניסים למקרר למשך הלילה
זהו. הלבנה מוכנה

להגשה אפשר להזליף מעט שמן זית ומוסיפים זעתר

בתיאבון!