ליד החביתה וסתם ככה כנשנוש בריא: ברוקולי אפוי עם שום

ברוקולי בשום

ברוקולי מהווה תוספת קלילה וכייפית שמתחברת לארוחות קלות כמו חביתה וגם וכמובן – ככה סתם לנשנוש, ואפילו ילדים מאד אוהבים לאכול אותו בזכות טעמו המתקתק ומרקמו הפריך

מתכון פשוט לברוקולי אפוי עם שום בתנור:

חומרים:
1 ברוקולי גדול
4 שיני שום קצוצות דק
2-3 כפות שמן זית
חצי כפית מלח עדין
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
צ'ילי גרוס לפי הטעם
1 לימון

אופן ההכנה:
1. מחממים את תנור האפייה מראש לטמפרטורה של 200 מעלות.
2. מפרקים את הברוקולי לפרחים ואת הגבעולים חותכים לפרוסות דקות.
3. מערבבים את הפרחים והגבעולים עם שאר החומרים, למעט הלימון ומפזרים בתבנית בשכבה אחת.
4. צולים בתנור החם במשך רבע שעה, שבמהלכה מערבבים לאחר 7 דקות (יש לשים לב שהברוקולי ישחים טיפה ולא יישרף).
5. עם סיום הצלייה, סוחטים מיץ מלימון טרי ומזליפים על הברוקולי החם.

להגשה: ניתן להגיש עם מטבל טחינה בצד.