בקלאווה: הגרסה הבריאה

בקלאוה

אנחנו עדיין מרגישים את הטעם המתוק של הבקלאווה מהטיול לצפון בשבת, אבל רק מהמחשבה על לשחזר את זה בבית, הלכה הבריאות… אז עכשיו תנגבו את הריר מהרצפה ורוצו להדפיס: מתכון לבקלאווה שווה ובריאה

מה צריך?

חבילת עלי פילו
מעט שמן
טחינה גולמית
דבש/סילאן
זרעי חמנייה/שקדים/פיסטוקים/אגוזי מלך או כל אגוז אחר שאוהבים (טבעיים, לא קלויים ולא מומלחים!)
למילוי: ראו אפשרויות מטה

מה עושים?

1. פורסים דף פילו ומשמנים מעט
2. מורחים שכבה דקה של המילוי הנבחר*
3. מגלגלים ומהדקים היטב
4. מסמנים סימני חיתוך על גבי הגליל ומשמנים מעט
5. אופים בטמפ' של 180 מעלות, למשך כ-20 דקות
6. כשיוצא מהתנור, מורחים מעט סילאן/ מייפל/ דבש מעל

*אפשרויות למילוי

ממרח חלבה בהכנה ביתית:
כוס טחינה גולמית
חצי כוס קוקוס
סילאן/דבש לפי הטעם
• מאחדים את החומרים בקערה.
• ניתן להוסיף אגוזי מלך קצוצים/פיסטוקים/ אגוזי לוז קצוצים לפי הטעם (לא חובה).

מלית פיסטוקים/אגוזים:
אגוזי מלך/שקדים/אגוזי לוז/פיסטוקים (טבעיים, לא קלויים ולא מומלחים!)
דבש/סילאן
• קוצצים את האגוזים היטב וממתיקים עם מעט דבש או סילאן.

שיהיה בתאבון ותשאירו לנו ביס…

המתכון באדיבות: אודליה רדמי, דיאטנית קלינית, מכבי שירותי בריאות, סניף נתיבות