חוזרים לשגרה, מה יאכלו הילדים בארוחת הבוקר?

אפילו הרמב"ם בכבודו ובעצמו התיחס לארוחת הבוקר ולחשיבותה כאשר אמר: "בבוקר אכול כמו מלך". רבים אינם מודעים לכך, אך בפועל בלילה, אנחנו למעשה צמים, וארוחת הבוקר, כמי ש"שוברת" את הצום, חשובה מאד. לקראת החזרה אל בית הספר, מצאנו לנכון להגיש לכם כמה טיפים חשובים שיעזרו לכם לדאוג שהילדים לא מפספסים את הארוחה החשובה הזו שהשפעתה על האנרגיה והריכוז שלהם בשעות הלימודים – גדולה

נפצח באחת השאלות שהופנו אלינו:

שאלה מאמא מודאגת…

"הבן שלי רק החל כיתה ה' וכבר הודיע לי שלא רוצה לאכול יותר בבוקר לחם עם גבינה כמו שאכל בשנה שעברה,

אני מודאגת כי יש הרבה זמן עד הפסקת עשר וגם אז לפעמים יוצא לשחק ולא אוכל… מה כדאי לעשות?"

ובכן,…

גם אני פעם הייתי ילדה ולא תמיד אכלתי ארוחת בוקר. במקרים כאלו אמי נהגה להציע לי "לחם מקושט". ברוב הפעמים זה עבד לה אבל נחזור לזה בהמשך..ה-1 בספטמבר מתקרב ואתו השאלה הקבועה : מה נאכל לארוחת בוקר/נשים  בכריך לגן/בית הספר ?עוד לפני שנענה על שאלה זו אני בטוחה שרובנו כהורים יודעים עד כמה חשובה ארוחת הבוקר לילדים שלנו. היא חשובה כשוברת הצום הארוך של הלילה, כמספקת הדלק הראשוני לגוף של ילדינו וכמובן תורמת לריכוז, זיכרון ורעננות בזמן הלימודים. ארוחה זו חשובה במיוחד לילדים הנוטלים טיפול תרופתי להפרעות קשב וריכוז היות ורוב התרופות הללו פוגעות בתיאבון ומעכבות אותו .על מנת לשכנע את הילדים לאכול ארוחת בוקר לקטנים מבניהם אפשר לתת את הדוגמא של מכונית ודלק ולגדולים יותר להסביר בין היתר כי במידה ואנחנו לא אוכלים ארוחת בוקר הגוף נכנס למצוקה ועובד פחות טוב במהלך היום. דבר נוסף שיכול לעזור הוא לקרוא לארוחת בוקר נשנוש של בוקר/זריקת כוח ולא ארוחה כי לעתים המילה ארוחה כבר מעוררת רתיעה אצל חלק מהילדים מכיוון שהם לא מאוד רעבים בבוקר.

ומה מומלץ להכין לילדים לארוחת בוקר? כדאי שהנשנוש/ארוחה יהיו מזינים ומאוזנים כלומר שילוב של פחמימה עם חלבון/שומן שיביאו  לעלייה הדרגתית של הסוכר ושובע ממושך.

להלן מס' הצעות מגוונות לארוחת בוקר קטנה ומזינה . חלק מההצעות דורשות קצת השקעה אבל החיוך, ההנאה וכמובן הבריאות  של ילדכם שווים את זה :

  • פאנקייק (ללא סוכר בתערובת והחלפת 2 כפות הקמח בקמח מלא) עם סילאן /ממרח שקדים/ ריבה 100% פרי
  • חצי פיתה קלויה עם זעתר+ שמן זית עם גבינה בולגרית מפוררת או ללא
  • יוגורט חלב / סויה במתיקות מעודנת עם פרי חתוך (עם גרנולה/שלווה או ללא תוספת)
  • דייסת קוואקר ( ניתן להמתיק עם סילאן/מייפל טהור או דבש, לשדרג עם ממרח שקדיה, שקדים פרוסים/חמוציות)
  • גבינת סקי בטעם וניל/אקטימל/יוגורט לשתייה
  • לביבות תפו"א/בטטה אפויות עם יוגורט/טחינה (עשירה בסידן)
  • פרוסת לחם עם ממרח חלבה ביתי (טחינה גולמית ודבש) /גבינה לבנה וריבה /חמאת בוטנים
  • צנימים קטנים /פריכונים עם גבינה לבנה
  • סלט תירס (עם מלפפון טרי, גמבה, מלפפון חמוץ)
  • לחם מקושט- פרוסת לחם קלויה ועליה פוני מגבינה צהובה , הגבות מקטשופ , העיניים מזיתים והפה מחצי פרוסת עגבנייה קטנה
  • מקושקשת עם פתיתי גבינה צהובה/בולגרית וירקות חתוכים
  • שייק פירות העונה על בסיס חלב פרה/חלב סויה מועשר בסידן

בתיאבון!