כל יום הוא יום טוב לפיצה: 4 מתכונים לא שגרתיים לפיצה

זמן קריאה: 4 דקות
|
9 בפברואר 2021

פיצה ללא גלוטן

לכבוד יום הפיצה הבינלאומי, שאפשר לחגוג אותו גם בכל יום בתכל'ס, כינסנו את דיאטניות מכבי שהציעו לא רק אחד, אלא ארבעה מתכונים בריאים ולא שגרתיים לפיצות: פיצה טונה, פיצה כרובית, פיצה מדפי אורז והמפתיעה ביותר לסוף – פיצה שקשוקה בתוך פלפל! לא שגרתי כבר אמרנו? יאללה למתכונים!

פיצה מבצק טונה

מה צריך?

לבצק
1 קופסת טונה במים מסוננת היטב
2 כפות גבינה לבנה
1 ביצה
כפית אבקת שום
מלח פלפל לפי הטעם
לרוטב
1 קופסת רסק עגבניות
כף ממרח פסטו
לתוספות
זיתים
גבינה צהובה מגוררת
או כל תוספת שאוהבים

מה עושים?

1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
2. מערבבים בקערה טונה, גבינה לבנה, ביצה ואבקת שום ומגבשים לכדי בצק.
3. משטחים את הבצק שנוצר בתבנית על נייר אפייה בצורת ריבוע או עיגול (לוודא שאין חורים).
4. מכניסים לתנור לחצי אפייה למשך 5 דק', מוציאים ומצננים.
5. מורחים רסק עגבניות ופסטו ומפזרים זיתים, גבינה או כל מה שאוהבים.
6. מחזירים לתנור לעוד 10 דק'. מחכים שיתקרר (אנחנו יודעים שזה קשה לעמוד בפיתוי, אבל שימו לב זה שלב חשוב! שלא תקבלו כווייה בלשון…) ואוכלים בתאבון!

המתכון באדיבות:
נטעלי קירשטיין, דיאטנית קלינית, מנהלת מכבי אקטיבי בני ברק, מכבי שירותי בריאות

פיצה כרובית

מה צריך?

לבצק
3 כוסות פרחי כרובית טחונים לפירורים קטנים (במעבד מזון)
1 שן שום כתושה
2 כפות שמן זית
1 כף גבינה לבנה
1 ביצה
1/2 כפית מלח
אורגנו טרי או יבש לפי הטעם
פלפל שחור לפי הטעם

לרוטב
3 כפות עגבניות מרוסקות
1 כף שטוחה רסק עגבניות
1/4 כפית מלח

תוספות מעל
אורגנו
מוצרלה/גבינה צהובה מגורדת

מה עושים?

1. מערבבים היטב את מרכיבי הבצק בקערה ולשים.
2. משטחים על תבנית לעיגול/מלבן בעובי של כ-1 ס"מ ואופים על חום בינוני למשך כ-20 דקות עד שהשוליים מזהיבים. מוציאים ומצננים על השיש.
3. מערבבים את מרכיבי הרוטב בקערה ומורחים על הבצק האפוי למחצה.
3. מפזרים מעל מוצרלה מגוררת/חתיכות פטה/גבינה צהובה (ניתן להשתמש בתחליפי גבינת מוצרלה מן הצומח) ואורגנו (אפשר גם בזיליקום).
4. אופים כ-10-15 דקות בתנור בחום של 180 או עד שהגבינה מבעבעת.

המתכון באדיבות:
לימור טל-פוני, דיאטנית ראשית ומנהלת המחלקה לתזונה במכבי.

פיצה שקשוקה בתוך פלפל

מה צריך?

פלפלים צבעוניים חתוכים לחצאים ונקיים מגרעינים
3 כפות גבינת שמנת 5% בטעם שאוהבים
3 כפיות רוטב עגבניות/פסטו
גבינה צהובה 9% מגורדת או בולגרית 5% מגורדת
ביצה
3 ענפי בצל ירוק
חצי בצל סגול קצוץ
מלח-פלפל לפי הטעם
חצי כפית אבקת שום

מה עושים?

1. חותכים פלפלים לחצאים
2. מורחים גבינת שמנת, רוטב עגבניות/פסטו
3. מפזרים גבינה צהובה 9% מגורדת או בולגרית 5% מגורדת.
4. מניחים מעל ביצה ומפזרים בצל ירוק וסגול .
5. מתבלים במלח-פלפל-אבקת שום ואופים כ-20 דקות בתנור.
להיט גם לילדים!

פיצה מדפי אורז

מה צריך?

3 דפי אורז
1 ביצה
עגבניות מרוסקות
גבינה צהובה 9% או חמד לייט מגורדת
ירקות חתוכים (כמה שיותר יותר טוב)
אורגנו יבש או טרי

מה עושים?
1. מחממים תנור ל-220 מעלות.
2. טובלים את שלושת דפי האורז בביצה טרופה.
3. מניחים על נייר אפייה
4. מורחים מעל עגבניות מרוסקות
5. מפזרים גבינה וירקות ובוזקים אורגנו
6. אופים כ-15 דקות על 220 מעלות.

המתכון באדיבות: אילנית ילנה סנדרוביץ, דיאטנית קלינית במחוז ירושלים והשפלה במכבי