נר שמיני: טבעוני! מתכון לסופגניות טבעוניות קלאסיות

זמן קריאה: דקה אחת
|
29 בנוב' 2018

גזירי נייר של סמלי חג החנוכה מודבקים על מקל

בחרתם בתזונה טבעונית? גם אתם יכולים להנות בחנוכה מסופגניות עסיסיות ללא מוצרי חלב וביצים. ענת תבור, דיאנטית במכבי ומומחית בתזונת ילדים, צמחונות וטבעונות מגישה לכם מתכון קלאסי לסופגניות טבעוניות, נימוחות ומשמחות. בתאבון ולבריאות!

מצרכים לבצק:

500 גרם קמח לבן

500 גרם קמח מלא

20 גרם שמרים יבשים/ 60 גרם שמרים טריים

1/2 כוס סוכר

1 כפית מלח

100 מ״ל שמן

2 שקיות סוכר וניל

4 כפות ליקר תפוזים בסגנון גרנד-מרניה

500 מ״ל חלב סויה בטמפ׳ חמימה

מעט גרידת לימון (לא חובה)

שקית אבקת סוכר

למילוי: ניתן למלא בכל מילוי שאוהבים כמו ריבת תות, ריבת חלב טבעונית ועוד כיד הדמיון.

הוראות הכנה:

  1. מערבבים את הקמח עם השמרים והסוכר. מוסיפים את שאר הרכיבים תוך לישת הבצק*, בהדרגה, עד לקבלת בצק חלק, גמיש ונעים למגע.
  2. מניחים את הבצק בקערה משומנת מעט למניעת הידבקות, מכסים במגבת ומשאירים על השיש במקום חמים עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  3. מחלקים את הבצק לכדורים בגודל של כחצי מהגודל הרצוי של הסופגניות המוכנות, ומשאירים להתפחה על נייר אפייה משומן היטב.
  4. מכסים בשכבת נייר אפייה נוספת ומחכים שכל כדור יכפיל את נפחו.
  5. בסיר עמוק מחממים שמן קנולה** עד שהוא רותח (ניתן לדעת זאת על ידי הכנסת קיסם עץ לשמן, עד שנוצרות סביבו בועות וזה סימן שהשמן חם מספיק).
  6. חשוב לטגן מספר קטן של סופגניות בכל פעם, כדי לא להוריד את טמפרטורת השמן. יש לטגן כל סופגנייה משני הצדדים עד שמתקבל גוון זהוב וכהה. נסו אחת עד שתבינו מה משך הזמן והצבע הנדרשים לטיגון.
  7. בתום הטיגון, מניחים על נייר סופג לספיגת עודפי שמן.
  8. לאחר שהסופגנייה מתקררת, ניתן למלא בריבה לא סמיכה (או בכל מילוי אחר כמו ריבת חלב טבעונית וכד׳) בעזרת בקבוק לחיץ עם פיה מאורכת או בעזרת שקית זילוף עם צנתר מתכת.

*להקלה על תהליך הלישה מומלץ להשתמש במיקסר עם וו לישה לבצק.

** חשוב לשים מספיק שמן בסיר למינימום ספיגה של שמן בסופגנייה.