ללא טיגון וללא ביצים: לביבות כרישה ובצל אפויות טבעוניות

זמן קריאה: 0 דקות
|
3 בדצמ' 2018

לביבות כרישה אפויות טבעוניות

לביבות חנוכה לא חייבות לכלול טיגון או ביצים. למי שמאס במתכון הקלאסי של לביבות תפוחי האדמה המטוגנות, הודיה כהן, B.Sc Nutrition דיאטנית קלינית במכבי, מביאה מתכון שמהווה גיוון בריא וטבעוני: לביבות כרישה ובצל אפויות ללא ביצים  

החומרים:

4-5 גבעולי כרישה

1 בצל

1 גזר מקולף

2-3 כפות שמן זית

1/3 כפית מלח

4  כפות קמח שקדים

אופן ההכנה:

  1. מחממים מראש תנור ל-180 מעלות.
  2. חותכים את הכרישה לרצועות דקות, שוטפים במים ומייבשים היטב.
  3. חותכים את הבצל לרצועות דקות.
  4. מגרדים בפומפייה את הגזר המקולף.
  5. בתוך סיר עם שמן זית מאדים את הירקות תוך כדי ערבוב, עד להזהבה וריכוך.
  6. מכבים את האש ומוסיפים את קמח השקדים.
  7. מערבבים היטב ומצננים למספר דקות.
  8. מניחים נייר אפייה על תבנית (ניתן גם לשמן אותו עם מברשת) ויוצרים לביבות מהתערובת.
  9. אופים כ-22 דקות עד להזהבה.

חג שמח ובתיאבון!

 

הודיה כהן – B.Sc Nutrition

דיאטנית קלינית – יעוץ וטיפול תזונתי

050-9011634

הודיה כהן דיאטנית קלינית מהקטנים לגדולים