לביבות בטטה אפויות עשירות בחלבון

לביבות בטטה אפויות הן אחלה דרך לחגוג את חנוכה באפס מאמץ ורגשות אשם. לפניכם מתכון זריז להכנה גם למי שלא ממש אוהבים.ות להכנס למטבח ותשמחו לגלות שהוא גם עשיר בחלבון. בואו נתחיל!

מה צריך? 

חומרים ל-20 לביבות:

3 בטטות גדולות קלופות וחתוכות לקוביות גדולות (סה"כ  1.2 ק"ג בטטות)
-חצי כוס קמח חיטה מלאה (אפשר גם כוסמין מלא אבל יוצא מעט דחוס)
-חצי כוס קמח עדשים (אפשר גם קמח שקדים). הוספת קמח עדשים ללביבות היא דרך נהדרת להעלאת כמות החלבון בצלחת. טוב במיוחד לארוחות ערב של ילדים סרבנים (אם אם לא תגלו להם ספק אם ידעו שזה שם בכלל)
-חצי כפית מלח
-כף רוטב סויה
-כפית סוכר (לא חובה)
-מעט שמן זית – כדי למשוח את הלביבות בשמן לפני ההכנסה לתנור

הולכות מעולה לצד: מטבל קשיו

חומרים למטבל קשיו:
-כוס אגוזי קשיו מושרים ל-6 שעות
-2/3 כוס מים
-1/2 עד כפית מלח (עדיף להתחיל עם חצי ולהוסיף תוך כדי אם יש צורך)
-כפית חרדל
-שן שום כתושה (גודל השן לפי הטעם. אם השן ממש גדולה זה יוצא חריף מעט וילדים לא יזרמו עם זה אז שימו לב)
-חופן בצל ירוק קצוץ או עירית קצוצה

מה עושים?
ללביבות:

1. מבשלים* את הבטטות בסיר עם מים עד לריכוך ומסננים.
2. מועכים בעזרת מועך פירה ומערבבים עם יתר החומרים בקערה.
*אפשר גם לאדות עם סיר על שושנת אידוי, כך הבטטה סופגת פחות מים והוויטמינים והמינרלים נשמרים.
3. משמנים נייר אפייה במעט שמן זית ומסדרים בעזרת כף לביבות.
4. מורחים מעט שמן זית בעזרת מברשת על כל לביבה.
5. אופים כ-10-15 דקות בחום של 190 מעלות.
6. מוציאים מהתנור, הופכים בזהירות ומחזירים להשחמה מהצד השני.

להכנת המטבל 
• שופכים את מי ההשריה של הקשיו.
• מכניסים לבלנדר את כל מרכיבי המטבל למעט הבצל הירוק וטוחנים היטב. מוסיפים מים לקבלת מרקם שמנתי ומתקנים תיבול.
להגשה: מגישים את הלביבות החמות שזה עתה יצאו מהתנור, ומפזרים על המטבל בצל ירוק או עירית קצוצה.

בתאבון וחג שמח!
המתכון באדיבות: נירה אולנד, דיאטנית קלינית במכבי