לביבות בטטה אפויות עם מטבל קשיו עשיר

זמן קריאה: 2 דקות
|
24 בדצמ' 2019

לכולם יש את הגרסה שלהם ללביבות בטטה אבל לא כולם מגישים אותן עם מטבל קשיו טבעוני ומפנק! נירה אולנד, הדיאטנית שלנו, הכינה לכם מתכון טבעוני שכולם יאהבו: לביבות בטטה בתנור עם מטבל קשיו שמנתי   

מה צריך? 

חומרים ל-20 לביבות:

3 בטטות גדולות קלופות וחתוכות לקוביות גדולות (סה"כ  1.2 ק"ג בטטות)
חצי כוס קמח חיטה מלאה
חצי כוס קמח שקדים / עדשים
חצי כפית מלח
כף רוטב סויה
כפית סוכר (לא חובה)
מעט שמן זית

חומרים למטבל:
כוס אגוזי קשיו מושרים ל-6 שעות
2/3 כוס מים
1/2 עד כפית מלח (עדיף להתחיל עם חצי ולהוסיף תוך כדי אם יש צורך)
כפית חרדל
שן שום כתושה
חופן בצל ירוק קצוץ או עירית קצוצה

מה עושים?

1. מבשלים* את הבטטות בסיר עם מים עד לריכוך ומסננים.
2. מועכים בעזרת מועך פירה ומערבבים עם יתר החומרים בקערה.
*אפשר גם לאדות עם סיר על שושנת אידוי, כך הבטטה סופגת פחות מים והוויטמינים והמינרלים נשמרים.
3. משמנים נייר אפייה במעט שמן זית ומסדרים בעזרת כף לביבות.
4. מורחים מעט שמן זית בעזרת מברשת על כל לביבה.
5. אופים כ-10-15 דקות בחום של 190 מעלות.
6. מוציאים מהתנור, הופכים בזהירות ומחזירים להשחמה מהצד השני.

להכנת המטבל 
• שופכים את מי ההשריה של הקשיו.
• מכניסים לבלנדר את כל מרכיבי המטבל למעט הבצל הירוק וטוחנים היטב. מוסיפים מים לקבלת מרקם שמנתי ומתקנים תיבול.
להגשה: מגישים את הלביבות החמות שזה עתה יצאו מהתנור, ומפזרים על המטבל בצל ירוק או עירית קצוצה.

בתאבון וחג שמח!
המתכון באדיבות: נירה אולנד, דיאטנית קלינית במכבי